6 Aralık 2012 Perşembe

"ABD elektronik savaşta İran’a yenildi!.."

"ABD elektronik savaşta İran’a yenildi!.."

05-12-2012
Lübnan Genelkurmay Başkanlığından emekli Tuğgeneral Hatit “ABD, daha önce pilotsuz bir uçağının İran tarafından düşürülmesinin tesadüf olduğunu zannetti, ama bu son olayla İran’a yenilmiş oldu” dedi
Lübnan Genelkurmay Başkanlığından emekli Tuğgeneral Emin Hatit, Beyrut muhabirimizle konuşurken, Amerika’nın 2. pilotsuz casus uçağının İran tarafından avlanması olayıyla ilgili olarak “Amerika’nın bu son pilotsuz uçağının da İran’ın eline geçmesi konusunda birkaç meseleyi yan yana düşünmek lazım. İlk önce şu ki, Amerika, İran gibi bir ülkenin Amerika’nın gelişmiş bir uçağı avlayabileceğini ve elektronik savaşta İran karşısında mağlup düşebileceğini aklından bile geçirmiyordu çünkü 1. hadiseyi de tesadüf olarak değerlendirmişti” dedi.
Emekli Tuğgeneral Emin Halit daha sonra “ABD her zaman istihbarat toplamak için pilotsuz uçakları kullanırdı. Dolaysıyla bugün büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Çünkü süper güç konumunda olan bu ülkenin istihbarat ve elektronik sistemlerine nüfuz edilmiştir” diye vurguladı.
Hatit ayrıca “Amerika’nın 2. pilotsuz casus uçağının İran tarafından avlanması ABD’nin o dev imajının yıkılmasına sebep oldu. Bunun da stratejik boyutları var. Bu hadise İran açısından da çok önemlidir. İran 2. kez olarak Amerika’nın bir uçağını düşürebilmiştir. Birinci hadiseden sonra Amerika, kendi elektronik sistemindeki sorunları giderebilirdi. Ama ikinci hadiseyle bu konuda zayıf kaldığına şahit olduk” dedi.
FHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder