6 Aralık 2012 Perşembe

"Direniş güçleri ilk kez Demir Kubbe'yi yanıltıcı teknoloji kullandı


05-12-2012
 İran-Hizbullah-Filistin Direniş üçgeninden Siyonist rejime ağır darbe...

İran-Hizbullah-Filistin Direniş güçleri  son savaşta ilk kez Demir Kubbe'yi yanıltıcı teknoloji kullandı


İşgal ordusunun geliştirdiği Demir Kubbe sistemine karşı direnişçiler de yeni taktikler geliştiriyor


Filistin direnişinden bir askeri yetkili, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılara karşılık gerçekleştirilen misilleme saldırılarında direniş güçlerinin ilk kez Demir Kubbe füze savunma sistemini yanıltıcı teknoloji kullandığını açıkladı.

Quds Press Ajansı'na konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, direniş güçlerinin 14 Kasım'da başlayan ve sekiz gün süren savaş sırasında Demir Kubbe sistemini etkisiz hale getirme çalışmaları çerçevesinde geliştirilen söz konusu teknolojinin ilk kez kullanıldığını bildirdi.

Siyonist işgal rejiminin direniş füzelerine karşı savunma amaçlı kurduğu Demir Kubbe sisteminin Gazze Şeridi'nden atılan ve patlayıcı başlık taşıyan füzeleri havada imha etmesini önlemek için gerçek füzelerle birlikte patlayıcı başlık taşımayan yanıltıcı "yem füzeleri" atıldığını söyleyen yetkili, Demir Kubbe sistemi yem olarak atılan füzelere kilitlenirken asıl füzelerin hedeflerine ulaştığını ifade etti.

Direniş güçleri tarafından ilk kez kullanılan bu yeni teknolojinin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildiren askeri yetkili, son savaş sırasında Demir Kubbe sistemine ait füzelerin Gazze Şeridi'nden aynı anda ve aynı istikamete atılan füzelerden bir veya ikisini havada imha ederken diğer füzelerin sistemi aşarak hedeflerine ulaştıklarının görüldüğüne dikkat çekti.


Filistin İslami direniş hareketi HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud ez-Zahar ve, İran İslam cumhuriyetinin HAMAS'ın mali ve silah desteklerine temasla, bütün İslam ülkeleri arasında ilişkilerin bir zaruret olduğunu söyledi.

HAMAS liderlerinden Mahmud ez- Zahar, el aksa televizyon kanalına yaptığı açıklamasında,  İran'ın HAMAS'a silah ve mali desteklerine temasla,  İran'ın, HAMAS'a mali ve silah destekleri vardır ve bu yardımları karşısında da her hangi bir talebi olmamıştır. Karşılıksız yapmıştır diye konuştu.
İslami Cihat Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah ise Filistin direnişinin siyonistlerin cinayetine Fecr-5 füzeleri ile karşılık vermesi, savaşta dengeleri altüst ettiğini belirtti.
RAST HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder